Co podawać na wiosenny brunch?
Oto kilka pomysłów do rozważenia:
Frittatas: pieczony w piekarniku omlet wypełniony sezonowymi warzywami, takimi jak szparagi lub pomidorki koktajlowe, posypany serem lub ziołami.
Tost z awokado: Tost z pełnoziarnistego chleba, posypany rozgniecionym awokado, pomidorkami koktajlowymi i odrobiną soli morskiej i soku z cytryny.
Quiche: pikantne ciasto wypełnione jajkami, serem i wybranymi przez Ciebie składnikami, takimi jak szpinak, grzyby lub szynka.
Naleśniki lub gofry: lekkie i puszyste naleśniki lub gofry z dodatkiem świeżych jagód i odrobiną syropu.
Smoothie Bowls: Koktajl sporządzony ze świeżych owoców, takich jak truskawki lub mango, podawany w misce, posypany muesli i pokrojonymi owocami.
Parfait jogurtowy: warstwowe danie z jogurtu, muesli i świeżych owoców, takich jak maliny lub jeżyny.
Kanapki z rogalikami: kruche rogaliki nadziewane jajkami, serem i szynką lub boczkiem lub z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym.
To tylko kilka przykładów z wielu pysznych i orzeźwiających opcji, które można podać na wiosenny brunch.